disneyland californie

Disneyland, Californie


Disneyland Park is een pretpark naast het Disneyland Resort in Anaheim, Californië, 45 km van Downtown Los Angeles, en is in bezit van The Walt Disney Company. Disneyland Park is een van de meest populaire en is ook een van de meest bezochte parken. Zo'n 515 miljoen bezoekers hebben het park al bezocht sinds de opening op 17 juli 1955.

Het park is ingedeeld in verschillende gebieden met elk een eigen thema. Goed verborgen is het 'backstage' gebied waar normaal gesproken alleen personeel mag komen. Het park beslaat een oppervlakte van 34 Hectare.

De verschillende thema's en landen liggen om het 'Central Plaza' heen welke zich aan het eind van Main Street bevindt. In het midden van het park ligt het kasteel van doornroosje.

Het park is ontworpen door de 'Walt Disney's movie studio' en bestond aanvankelijk uit 5 thema-landen. Inmiddels zijn nog 3 landen toegevoegd.

Main Street
Aan deze hoofdstraat van Disneyland Park vindt je verschillende winkeltjes en restaurantjes. Men heeft geprobeerd er een sfeer te creëren zoals het een het begin van de 20e eeuw in Amerika was. Walt Disney zei erover: "Voor degene onder ons die zich de zorgeloze tijd van toen kunnen herinneren, zal main street de tijden van toen doen herleven. Voor de jongere bezoekers is het een avontuur om de klok terug te draaien naar opa's jeugd."

Rij door Main Street in een oude auto of paardentram. Je kunt je favoriete Disneyfiguren bekijken wanneer zij deelnemen aan de dagelijkse parade in Main Street. Tijdens de wintermaanden kan je de Kerstparade bekijken en anders is er de 'Disney's Fantillusion'.

In Disneyland Park is in Main Street een tentoonstelling over het Vrijheidsbeeld in New York. Over de schepping van het Vrijheidsbeeld door de Franse beeldhouwer Bartholdi en de inwijding ervan in 1886, toen Frankrijk het aan de Verenigde Staten aanbood.

Adventureland
Dit land is een exotische tropische plek in een afgelegen gebied van de wereld. "Wij willen een land creëren die deze droom realiteit maakt," zei Walt Disney, "wij stelden ons een plek voor ver van de beschaafde wereld, in de verre jungles van Azië en Afrika". Bezienswaardigheden zijn de 'Temple of the Forbidden Eye' uit het avontuur van Indiana Jones, 'the Jungle Cruise', Walt Disney's 'Enchanted Tiki Room' en 'Tarzan's Treehouse'. (voorheen de boomhut van de familie Robinson).

Frontierland
In dit land herbeleef je de pionierdagen aan de amerikaanse frontlinie. Volgens Walt Disney: "Iedereen van ons heeft reden om trots op de geschiedenis van ons land te zijn, alles dankzij onze voorvaderen. We proberen u het gevoel te geven in die tijd te hebben geleefd, al is het maar kort, tijdens de pioniersdagen van Amerika". Bezienswaardigheden zijn 'Fantasmic!', 'Big Thunder Mountain Railroad', de 'Mark Twain Rivierboot', en het zeilschip 'Columbia'. In Frontierland staat ook de 'Horseshoe Saloon', een showpaleis uit het oude wilde westen.

Fantasyland
Walt Disney zei:"Welk kind heeft er niet gedroomd van vliegen met Peter Pan in het maanlicht over Londen, of rondwandelen door het wonderland van Alice? In Fantasyland worden deze klassieke verhalen voor de kinderen van alle leeftijden realiteit." Bezienswaardigheden zijn: Verschillende donkere attracties, de 'King Arthur Carrousel' en verschillende kinderattracties.haunted mansion

New Orleans Square
De Haunted Mansion is gebouwd aan de hand van een Amerikaans plantagehuis uit het zuiden van Amerika. New Orleans Square was een van de laatste door Walt Disney zelf toegevoegde attracties. Het ging open in 1966. Hiermee wil Disney het gevoel en architectonisch detail van New Orleans's 'Bourbon Street' neerzetten. Hier liggen 2 van de meest populaire attracties in Disneyland, de 'Haunted Mansion' en 'Pirates of the Caribbean', en een privéclub en restaurant, 'Club 33'.

Critter Country
Critter Country opende 1972 als 'Bear Country,' en werd hernoemd in 1988. Voorheen hoorde het gedeelte bij de 'Indian Village' en traden er echte native Americans op die de gasten vermaakten. Nu is de belangrijkste trekpleister 'Splash Mountain', een attractie gebaseerd Disney's film 'Song of the South' uit 1946.

Mickey's Toontown
Toontown opende in 1993 and is gebouwd aan de hand van 'Toontown' uit de film 'Who Framed Roger Rabbit'. Mickey's Toontown ziet er uit als een levensechte tekenfilm uit 1930 van Max Fleischer.

Copyright 2009 Rondreis West Amerika.nl  Pretparken Disneyland, Californië, Reisgids door Rondreis West Amerika.nl