californie

Universal Studios Hollywood, CaliforniŽ


Universal Studio's (ook wel Universal Pictures en voluit Universal City Studios LLLP) is een van de tien grootste filmmaatschappijen ter wereld. De studio is in het bezit van NBC Universal, een onderdeel van General Electric. De studiofaciliteiten liggen in Universal City, een studiogebied dichtbij Los Angeles dat zij al sinds 1914 gebruiken voor het filmen van hun films. Het (zakelijke) hoofdkantoor van Universal Studios, alsmede het hoofdkantoor van NBC Universal ligt ook in Universal City.

hollywood

Enorm Blue Screen op the Back Lot, hiermee is onder andere The Truman Show opgenomen

Universal Studio's Hollywood is het originele 'Universal Studio's' amusementspark, aanvankelijk gemaakt om tours te geven door echte 'Universal Studio' opnamesets en opnamestudio's. Het is inmiddels uitgegroeid tot een volledig pretpark met een diversiteit aan attracties. Ook in Orlando en in Japan zijn Universal Studio pretparken.

amsementspark

Uitzicht over universal studio's en the Back Lot

De attracties in het park zijn verdeeld over 2 niveaus die met elkaar verdonden zijn via een aantal lange roltrappen.

Upper Lot
Hollywood Animal Actors
Fear Factor Live
Shrek 4-D
Terminator 2: 3D
Waterworld Stunt Show
Studio Tour
Nickelodeon Blast Zone
Van Helsing: Fortress Dracula
Back to the Future: The Ride
Blues Brothers R&B Revue

Lower Lot
Special Effects Stages
Revenge of the Mummy - The Ride
Jurassic Park... The Ride
Backdraft

Het derde gedeelte van het park is the back lot. Hier kun je met een treintje en voorzien van een gids een kijkje nemen achter de schermen van de film. The Back Lot is de locatie waar enorm veel buitenopnames uit honderden films zijn gemaakt. Zo rij je het ene moment door de buurt uit Desperate Housewyves, en het ander moment langs het plein uit 'de klokkenluider van notre dame'.

Copyright 2009 Rondreis West Amerika.nl  Pretparken Universal Studios Hollywood, Californië, Reisgids door Rondreis West Amerika.nl