bakersfield

Bakersfield


In Bakersfield Californië wonen zo'n 300.000 mensen. De belangrijkste inkomsten zijn er de landbouw en petroleumindustrie. Het is een van de snelst groeiende grote steden in Amerika. Het is de op 3 na grootste inlandse stad na Fresno en Sacramento.

In downtown Bakersfield ligt het megagrote civic center 'the Rabobank Arena'. Het is de thuisbasis van 'the Bakersfield Condors ECHL' ijshockey team, 'the Bakersfield Blitz arena' american football team, en 'the Bakersfield Jam NBA Development League team'. De arena die in bezit is van de stad Bakersfield verkocht de "naamrechten" aan de lokale vestiging van de cooperative bank Rabobank in 2005, die ook cycling en field hockey teams sponsort. Rabobank heeft de exclusieve "naamrechten" zeven jaar geleast voor 1 milioen dollar per jaar.

In de 50er jaren brachten lokale country muzikanten als Buck Owens, Merle Haggard and Wynn Stewart een muziek style op gang bekend als 'the Bakersfield sound'. Hun invloed was zo groot dat Bakersfield op Nashville na de bekendste plaats werd van country muziek. Nog altijd komen veel beroemde debuterende countryartiesten uit Bakersfield. Behalve Country komen ook bands uit de RockScene uit Bakersfield zoals Korn, Burning Image en Adema.

bezienswaardigheden in Bakersfield:

The Kern County Museum
The oil experience

Copyright 2009 Rondreis West Amerika.nl  Steden en plaatsen Bakersfield - Reisgids door Rondreis West Amerika.nl