napa valley

Napa valley, CaliforniŽ


Napa Valley, ook wel Wine Country genoemd, ligt ten noorden van San Francisco en staat sinds 1838 wereldwijd bekend als een eersteklas gebied voor het produceren van wijn. Er zijn zo'n 200 wijngaarden in dit gebied, vooral gelegen in valleien als Napa Valley, Sonoma Valley, Alexander Valley en Russian River Valley. Napa Valley staat ook bekend om zijn gastronomische restaurants en spa's. Fietsen is een populaire bezigheid in de vallei en een prima manier om de omgeving te verkennen. Gewandeld wordt er ook veel, vooral door de lokale bevolking in één van de parken of op de diverse wandelroutes.

Het openbaar vervoer in de vallei is van kleine omvang, bussen rijden er niet vaak. Hou daarom rekening met extra reistijd.

bezienswaardigheden in Napa Valley

Wijnproeven
Wijnproeven is natuurlijk de nummer 1 bezigheid in Napa Valley.

Copia: The American Center for Wine, Food & the Arts
Maak een tour en neem in introductieles bij dit unieke instituut voor wijn, eten en kunst. Tevens zijn hier films, lezingen, demonstraties, wijnproeverijen en workshops.

Napa Valley Wine Train
Maak een rit op de gerestaureerde 'Pullman cars' door de vallei en bekijk de mooie vergezichten. Verschillende arrangementen zijn beschikbaar.

Westwood Hills Park
Park van 40 hectare groot met een natuurbibliotheek voor kinderen en wandeltochten over houten paden.

Copyright 2009 Rondreis West Amerika.nl  Steden en plaatsen Napa Valley (wine country), Californië - Reisgids door Rondreis West Amerika.nl