oakland

Oakland, CaliforniŽ


Oakland is een stad in de 'Bay Area' van Californië. De stad heeft lang niet zoveel toeristische attracties als zijn buurman San Francisco, maar is desondanks plezierig om een aantal dagen te verblijven.
akland, net als New York, is ingedeeld in een aantal specifieke, dorp-achtige buurten die allen een rol spelen bij de diversiteit van mensen en culturen in Oakland. Populair is het Rockridge district met zijn victoriaanse huizen en statige bungalows. In het hart van Rockridge ligt de hoofdstraat, Collega Avenue met charmante boetiekjes, boekenwinkels en koffiewinkeltjes. Ook liggen hier de beste restaurants uit de Bay Area zoals Oliveto's, Le Citron, A Côté, en Girabaldi's. De luxe villa's en landhuizen liggen in upper Rockridge. De bouwsijlen variëren van spaans, frans provencaals tot engels. De vergezichten in Oakland en de San Francisco Bay zijn adembenemend.

bezienswaardigheden in Oakland:

Grand Lake Theater
Dit mooie Art Deco theater gebouwd in 1926 toont nieuwe films. Het heeft een spectaculair uithangbord die ze niet elke avond verlichten, maar als hij aanstaat is het de moeite om te bekijken..

Paramount Theater
Dit mooie theater uit de 'depressie' periode werd in 1931 gebouwd. Het is volledig gerestaureerd en is in perfecte conditie. Het is alleen al de moeite waard om de beelden, schilderijen en tapijten te bekijken. Er worden klassieke films getoond en er worden concerten en optredens gegeven.

Parkway Theater
Een absoluut geweldige bioscoop. The Parkway heeft 2 gigantisch grote schermen en comfortabele sofa's om op te zitten. Ze serveren pizza, salades en bier tijdens de film. Een relaxte staf een een goed sfeer. Films vanaf $ 3,-.

Children's Fairyland
Een dynamische speelplek voor kinderen.

The Oakland Raiders
De NFL american footballclub de Oakland Raiders hebben een lange traditie van overwinningen. De meeste thuiswedstrijden zijn niet uitverkocht dus een kaartje ter plaatse kopen lukt meestal wel.

Chabot Space and Science Center
Dit centrum heeft een aantal interactieve tentoonstellingen die je naar de verste uithoeken van het heelal brengen. Er is een planetarium, films en krachtige telescopen.

Oakland Museum of California
Een museum waar je van alles kunt zien over de natuur, kunst en de geschiedenis van Californië.

Copyright 2009 Rondreis West Amerika.nl  Steden en plaatsen Oakland, Californië - Reisgids door Rondreis West Amerika.nl