palm springs californie

Palm Springs, CaliforniŽ


Omdat het mondaine Palm Springs in de woestijn ligt, is het er altijd zonnig weer. In de zomer lopen de temperaturen tot ver boven de 40 graden op. De gemiddelde dagtemperatuur in Palm Springs in de zomer ligt zo rond de 43 a 44 graden, maar temperaturen rond de 50 graden graden zijn in Palm Springs eerder regel dan uitzondering. Door het gunstige klimaat trekt de stad jaarlijks veel toeristen die voornamelijk uit Los Angeles komen.

Palm Springs is in feite een lint van 9 plaatsjes achter elkaar gelegen. Het is een heel rijk gebied waar niet gekeken wordt op de aanvoer van een paar kuub water waardoor de directe omgeving heel groen is, met veel palmen en bloemen. De stad is ook rijk aan resorts, hotels en golfclubs. Over het algemeen is de vergelijking met Las Vegas misplaatst. Palm Springs kent onder de strenge wetgeving van Californië weinig mogelijkheden om tot het soort van gokparadijzen uit te groeien.

Palm Springs werd een populaire bestemming onder de filmsterren uit Hollywood in de jaren 50. In het vroege voorjaar is het een populaire bestemming onder studenten die in het westen studeren wat resulteert in volle hotels, dus boek voor die periode van tevoren. Andere nabij gelegen woestijnsteden zijn Cathedral City, Desert Hot Springs, Rancho Mirage, Palm Desert, Indian Wells en La Quinta and Indio.

things to do in Palm Springs

Palm Springs Air Museum
Dit museum heeft een van 's werelds grootste collecties jagers, bommenwerpers en trainingsvliegtuigen in de wereld, inclusief vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog.

Coachella Valley Preserve
In dit 8000 hectare grote gebied gevormd door een systeem van zandduinen vindt je verschillende zeldzame wilde dieren en oases.

Palm Springs Aerial Tramway
Klim 2400 meter van de woestijn tot de 'San Jacinto Mountains' in minder dan 15 minuten met de tram.

Painted Canyon
De naam komt door de diversiteit aan kleuren in deze rotsformatie.

Copyright 2009 Rondreis West Amerika.nl  Steden en plaatsen Palm Springs, Californië - Reisgids door Rondreis West Amerika.nl