alt lake city utah

Salt Lake City, Utah


Salt Lake City is de hoofdstad en de grootste plaats van Utah. Het ligt in de vallei tussen 'the Wasatch Range' in het oosten en 'the Oquirrh Mountains' in het westen. Salt Lake City staat bekend als 'the center of the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints'. Bijna de helft van de inwoners van Salt Lake City is hier lid van. In de stad wonen bijna een miljoen mensen.

Salt Lake City staat ook bekend om zijn vele skigebieden in 'the Wasatch Mountains' waar in 2002 de olympische winterspelen werden gehouden. Zomeractiviteiten echter, zoals kamperen, wandelen. maountain biken, rotsklimmen en vissen zijn ook zeer populair.

Bezienswaardigheden in Salt Lake City:<br>
Temple Square
De Temple Square in het hart van downtown Salt Lake City is de meest bezochte locatie in Utah. Er zijn verschillende gidsen die in verschillende talen spreken om u rond te leiden door de tempels en de twee bezoekerscentrums. In het bezoekerscentrum zijn verschillende tentoonstellingen over het mormoonse geloof. Niet mormonen mogen de tempels niet in.

Church History Museum
Museum over de LDS kerkgemeenschap.

Salt Lake City main library
Een van Salt Lake's nieuwste en architectonisch uniekste gebouwen..

Salt Lake City and County Building
Zetel van het stadsbestuur sinds 1894. Het gebouw heeft 4 verdiepingen en meer dan honderd kamers.<

Sugar House
Sugar house een van Salt Lake's oudste en meest interessante wijken. In de laatste jaren is het de plek geworden waar de hippe winkels en de modebewuste jeugd zich bevindt.

Sugar House Park
Sugar House Park is de oude locatie van de gevangenis van Utah. In het park zijn wandelpaden, honkbalvelden, basketbalvelden, speeltuinen en picknickplekken.

Rice Eccles Olympic Stadium
Rice Eccles Olympic Stadium was de plek waar de openings- en afsluitingsceremonie van de olymische spelen werd gehouden. Op dit moment de thuisbasis van het football team van de universiteit van Utah.

Kennecott Copper Mine
De Kennecott Copper Mine ligt 45 km ten zuidwesten van Salt Lake City en is een van de grootste open kopermijnen in de wereld.

Ski/Snowboard
Skiën of Snowboarden in een van de vele ski-resorts slechts minuten verwijdert van Salt Lake City. Enkele van hen zijn:

Brighton -- op Big Cottonwood Canyon, 20 minuten van downtown.

Solitude -- op Big Cottonwood Canyon, 20 minuten van downtown.

Snowbird -- op Little Cottonwood Canyon, 30 minuten van downtown.

Alta -- op Little Cottonwood Canyon, 30 minuten van downtown, geen snowboarding.

Park City Resort -- op Parley's Canyon in Park City, 40 minuten van Salt Lake.

The Canyons -- ook in Park City.

Deer Valley -- ook in Park City.

Copyright 2009 Rondreis West Amerika.nl  Steden en plaatsen Salt Lake City, Utah - Reisgids door Rondreis West Amerika.nl