san diego californie

San Diego, CaliforniŽ


San Diego is ontstaan als eerste missiepost van de Spanjaarden in 1769 en was tot 1846 van Mexico. Het klimaat is er zeer aangenaam door de ligging direct aan de stille oceaan die het hele jaar zorgt voor een temperatuur rond de 24 graden. San Diego heeft een zeer goede natuurlijke haven en is mede hierom een belangrijke uitvalsbasis voor de Amerikaanse marine aan de westkust. De stad is ook bekend om de ruimtevaartindustrie en de gerespecteerde universiteit van San Diego (University of California, San Diego kortweg UCSD), welke eigenlijk ten noorden van de stad San Diego in La Jolla ligt. Door het zachte klimaat is het verder een druk bezochte badplaats. Bekende trekpleisters zijn Sea World, de San Diego Zoo en Balbao Park.

San Diego heeft sterke mexicaanse invloeden door de ligging vlakbij de grens. Behalve mexicaanse immigranten bevinden zich ook immigranten uit Sicilië in de wijk Little Italy en uit Portugal in de wijk Point Loma.

Door de bonte mix van nationaliteiten is er een gevariëerde keuken te vinden in San Diego, waaronder Mexicaans, Italiaans, Frans, Spaans, Grieks, Latijns Amerikaans, Duits, Indiaans en Aziatisch.


San Diego Zoo
Mogelijk de nummer 1 dierentuin in noord Amerika. 40 hectare groot en duizenden dieren. Er zijn dieren hier die u in geen andere direntuin op de wereld vindt. Trek er wel een volledige dag voor uit.

Wild Animal Park
Het zusterpark van de San Diego Zoo. Het park ligt 45 km ten noorden van San Diego, en beslaat een oppervlakte van 720 hectare.

SeaWorld
Seaworld nabij San Diego, onmoet Shamu en verdrink bijna in 'the Soak Zone'.

Balboa Park
Een groot stadspark met daarin verschillende musea waaronder 'the San Diego Museum of Art' en 'the Museum of a Man'. In dit park staat ook het grootste blaasorgel ter wereld.

Hotel Del Coronado
Wonderschoon hotel gebouwd eind 1800 met high-class shops en een mooi strand.

Whale-watching
De grijze walvissen migreren naar het zuiden langs de kust elke jaar in februari.

Bezoek aan La Jolla
Een plaatsje aan de kust met kliffen en stranden. Er zijn talloze restaurants en winkeltjes te vinden..

San Diego Maritime Museum
Museum over de maritieme geschiedenis van San Diego. Het ligt tegenover de 'US Navy's North Island Naval Air Station' en heeft een panoramisch uitzicht op de vliegdekschepen. In het museum vind je een collectie 19de eeuwse zeilschepen en een B-39, een voormalige Sovjet onderzeeër.

USS Midway Museum
Naast het San Diego Maritime Museum ligt de USS Midway (CV-41), een voormalig vliegdekschip van de US Navy en nu museum. Er zijn rondleidingen om zo een indruk te krijgen hoe het was te werken en te wonen ann boord van een vliegdekschip.

Old Town San Diego
Een uitstapje naar het verleden met 19de eeuwse kanonnen en historische gebouwen.

Point Loma Lighthouse, Cabrillo National Monument
Van het torenhoge uitkijkpunt bij Point Loma kun je een fantastisch uitzicht krijgen over 'The Naval Air Station', downtown San Diego, 'the Coronado Bridge' en de bergen. Het Cabrillo National Monument herinnert aan de aankomst van Juan Rodriguez Cabrillo's expeditie voor spanje in 1542.

Fort Rosecrans
In de buurt van Point Loma ligt Fort Rosecrans, een voormalige post uit de tweede wereldoorlog met bunkers, wapenopslagplaatsen en een begraafplaats.

Copyright 2009 Rondreis West Amerika.nl  Steden en plaatsen San Diego, Californië - Reisgids door Rondreis West Amerika.nl