santa barbara californie

Santa Barbara, CaliforniŽ


De stad is opgebouwd nabij een missiepost die op 4 december 1786 door Spaanse Franciscanen was opgericht en is genoemd naar de heilige Barbara. Op 29 juni 1925 werd de stad zwaar beschadigd door een aardbeving en vervolgens grotendeels herbouwd. Tegenwoordig is Santa Barbara een welvarende stad die populair is als toeristische bestemming en als woonplaats voor beroemdheden. De Universiteit van Californië heeft ook een campus nabij Santa Barbara. Deze Santa Barbara-campus ligt in feite dichter bij de plaats Goleta en de studentengemeenschap Isla Vista.

Twee gebouwen in Santa Barbara staan op de nationale historische monumentenlijst van de Verenigde Staten, namelijk het missiegebouw en het Rafael-Gonzaleshuis. Verder is er een botanische tuin ten noorden van de stad, Santa Barbara Botanic Garden en een luchthaven, Santa Barbara Airport (SBA).

Santa Barbara ligt nog geen 150 kilometer van de metropool Los Angeles maar voelt als een oase van rust. Met een gematigd klimaat en een natuurlijke omgeving is de stad bijzonder geschikt als uitstapje.

bezienswaardigheden in Santa Barbara

Stranden
Langs de kust ligt het populairste strand van Santa Barbara, East Beach met zijn stralend witte stranden, heuvelachtige omgeving, nabij gelegen haven en mooie palmbomen. Voor een wat rustiger strand moet je naar Leadbetter Beach, of nog verder naar Arroyo Burro (ook wel Hendry's Beach,) waar veel hondenliefhebbers en hun hond te vinden zijn.

Golf
Santa Barbara heeft diverse privé en openbare golfbanen in en om de stad. Hidden Oaks, Twin Lakes, en Ocean Meadows zijn 9 holes banen die een redelijke prijs vragen voor een rondje golf.

Wandelen
Overal in en rondom Santa Barbara zijn de mooiste uitzichten te zien op een van de wandelroutes.

Copyright 2009 Rondreis West Amerika.nl  Steden en plaatsen Santa Barbara, Californië - Reisgids door Rondreis West Amerika.nl