tucson arizona

Tucson, Arizona


Tucson is de tweede grote stad in Arizona en ligt op 720 meter hoogte. Hierdoor zijn de temperaturen iets lager dan in Phoenix hoewel ze in dezelfde woestijn liggen,de Sonoran Desert.

Tucson heeft een lange geschiedenis tot zeker 10.000 jaar geleden toen mensen van de Hohokam cultuur het gebied bewoonde. De 'Pima' en 'Tohono O'Odham' mensen die nog steeds in het gebied wonen zijn nazaten van de Hohokam.

In 1700 stichtte de Spaanse jezuïet Eusebio Kino een missie in de streek die al eeuwen werd bewoond door verschillende indianen-stammen. De Spanjaarden bouwden er in 1776 een fort en de stad er omheen werd Tucson genoemd. Tucson werd een Mexicaanse stad nadat Mexico onafhankelijk werd van Spanje in 1821. In 1853 kwam de stad in Amerikaans bezit.

bezienswaardigheden in Tuscon:

Sabino Canyon
Spectaculair ravijn in de woestijn in de 'Santa Catalina Mountains'.

Arizona-Sonora Desert Museum
Deels een museum, een botanische tuin en dierentuin.

Saguaro National Park
Het meest dicht begroeide bos van amerikaanse cactussen.

Tohono Chul Park
"Tohono chul" betekent "woestijn hoek" in de Tohono O'Odham's taal. Er is een theekamer, een souvenirwinkel, een boekenwinkel en een kunstgallarie omringd door tuinen.

Mission San Xavier del Bac
De "Witte duif van de woestijn" is een missiepost uit Tucson. De Mission San Xavier del Bac was klaar in 1797 toen Arizona nog nieuw-spanje was.

Old Tucson Studios
Een heleboel oude Hollywood westerns zijn eigenlijk gefilmd in de 'Old Tucson Studio's'. De studio werd gebouwd in 1939 voor het maken van de film "Arizona." De studio dient nog steeds als film- en TVset. Er is ook een nostalgisch themapark met vuurgevechten, saloons, restaurants en souvenirwinkels.

Kitt Peak National Observatory
Kitt Peak National Observatory is een uur rijden van Tucson. Voor de astrologie liefhebbers is het en must-see. Er zijn verschillende telescopen en een grote zonnetelescoop. Er worden rondleidingen gegeven..

Pima Air & Space Museum
Museum met meer dan 250 historische vliegtuigen.

Tucson Botanical Gardens
Deze mooie oase in het hart van Tucson was voorheen het thuis van Bernice and Rutger Porter. De oudste gebouwen dateren van 1920.

Kartchner Caverns State Park
Kartchner Caverns State Park werd geopend in 1999 en is een van Arizona's nieuwste wonderen. Kartchner Caverns is een indrukwekkend netwerk van kalksteengrotten en behoort tot de top tien van de wereld. Het werd ontdekt in 1974 door ontdekkingsreizigers Randy Tufts and Gary Tenen maar niet aan het publiek getoond tot 1988 in bijna onaagetaste staat.

Copyright 2009 Rondreis West Amerika.nl  Steden en plaatsen Tucson, Arizona - Reisgids door Rondreis West Amerika.nl